Ha det bäst!

Hälsa och sund livsstil för alla

Få tillbaka ungdomlig lyster och släta ut huden utan behov av kirurgi

Säkerligen har du stått framför spegeln och försiktigt dragit i ditt ansikte, runt ögonen. Du har kanske övervägt om det är något du bör göra åt de linjer och rynkor som börjar synas. Men du tvekar inför tanken på kirurgi.

Det är en naturlig process att huden förlorar sin elasticitet med åldern. Det är något som kan bromsas till viss del genom noggrann hudvård, regelbunden återfuktning och att undvika direkt solljus. Visst, men åren tar trots allt ut sin rätt, och förr eller senare bildas det ändå fina linjer och rynkor på huden.

Många betraktar det som en naturlig del av livet. Men ibland upplever man att vissa rynkor är onaturligt djupa eller placerade på ett sätt som får oss att se trötta eller arga ut. För många rynkor i förtid får oss att se äldre ut än vad vi egentligen känner oss, och det vill vi förändra. Och det behöver inte innebära att vi måste ta till kniven.

Vad gör fillers?

Ett sätt att påverka ålderstecken utan kirurgiska ingrepp är att använda fillers. Det finns främst två typer av fillers: de som baseras på hyaluronsyra och de som stimulerar kollagenproduktionen. Båda varianterna kommer från välrenommerade varumärken. De fillerprodukter som bygger på hyaluronsyra används framför allt för att återställa förlorad volym, forma och jämna ut huden. De ämnen som används är naturliga och hjälper huden att behålla fukt genom att binda vatten.

De fillerprodukter som stimulerar produktionen av kollagen stramar upp och förnyar huden. Effekten brukar märkas efter några månader, när nytt kollagen har bildats. Kollagen är också en naturlig komponent i vår kropp som man stimulerar till att producera mer. Seriösa kliniker som utför behandlingar med fillers har kunnig och erfaren personal, och dessa behandlingar betraktas idag som några av de säkraste skönhetsingreppen.

24 Jul 2023