Ha det bäst!

Hälsa och sund livsstil för alla

Älskar du träning och är duktig på att inspirera andra?

Är du sugen på en helt ny karriär? Drömmer du om att jobba med något du älskar och sysslar med hela tiden? Vad skulle du säga om att plugga på distans och skaffa dig en ny karriär hemma där du bor?

Tränar du mycket och har kunskap och intresse av hur en kropp fungerar samtidigt som du har en önskan om att hjälpa medmänniskor att må bra - då är du som klippt och skuren för att jobba som personlig tränare. Allt fler tar idag hjälp av en PT för att få anpassad träning till just hen som person. De som har skador som ska tas hänsyn till i samband med träning och de som har speciella mål de vill jobba emot drar stor fördel av att anlita en PT. Är du då den personen som drömmer om att hjälpa andra med att göra just detta, då ska du söka en utbildning till att bli personlig tränare.

Att plugga till på distans

När du väljer vid vilken skola du ska studera till personlig tränare så ska du se till att skolan du väljer ger dig den internationella certifieringen som ges utav EurpeActive. För att bli konkurrenskraftig på marknaden och bli en fullbokad PT ska du se till att välja en utbildning som erbjuder helheten och omfattar personlig träning, men även grundläggande näringslära och kostrådgivning likväl som livsstilscoaching och entreprenörskap. Genom att utbilda sig i helheten blir du även en duktig företagare och veta vad som krävs för att vara din egen. Den typen av utbildning finns alltså tillgänglig på distans idag vilket möjliggör att allt fler kan plugga vid sidan om befintligt jobb eller liknande. Att satsa på sin dröm!

Personlig tränare och kostrådgivare

Är du extra intresserad av kostrådgivningen så kan du komplettera med kurser om just PT & kostrådgivning. Då kan du stötta och coacha dina klienter med bredare kunskaper om kosten och näringslära och vilken betydelse dessa har för hälsa, välmående och prestation. Förutom att ha ett brinnande intresse för hälsa och träning så bör du ha ett inspirerande sätt och vara pedagogisk i din vägledning av andra människor. Detta uppmärksammas vid fysiska träffar i utbildningen - ett måste för skolan för att avgöra att samtliga kursdeltagare uppnår de kunskaper som krävs för att erhålla certifikatet. Som PT ska du inte bara vara experten, du ska även vara den hjälpande handen, stödet och vännen i kombination med den drivna entreprenörer. Vi rekommenderar denna hemsida: https://ptdistans.nu/

8 Apr 2020