Ha det bäst!

Hälsa och sund livsstil för alla

Barberare i Kungsholmen – En helhetsupplevelse

Dags att boka lite tid åt dig själv? Besöker du en barberare i Kungsholmen utlovas du inte enbart trimning av hår och skägg, utan snarare en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

För några år sedan var det nog många som skulle lyfta på ögonbryn om man skulle hävda att Kungsholmens gator en dag kommer fyllas av barberarshopar. Men i och med den rådande skäggtrenden som började blomma upp för några år sedan, så ser vi inget konstigt med att gatorna nu fylls av dessa barberarshopar. Folk tycks fortfarande vilja spara skägg men tycks fortfarande inte veta hur man rakar sig själva. Skämt åsido så är det inte så konstigt att barberare är så populära, de erbjuder nämligen inte bara rakning och trimning, utan här kan du också njuta av gott kaffe och ibland till och med en whiskey - De erbjuder en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

man får skägg trim

Är skägget här för att stanna?

Visserligen har skäggiga män alltid florerat på våra gator, men kanske aldrig i så stor utsträckning som just nu. Är denna trend här för att stanna? Den frågan bör man i alla fall fråga sig själv om man överväger att öppna en barbershop. Fast kanske ändå inte, för den vanliga konsumenten går nämligen inte enbart till en barberare för att raka sig. Besöker du en retromodern barberare i Kungsholm så kliver du rätt in i en annan värld. Här erbjuds du ofta bättre kaffe och annan dryck än du gör på något kafé, men du erbjuds också en atmosfär olik någon annan. Mystiska dofter, ånga och en uppsyn av skäggiga män. Så om skäggtrenden trots allt skulle dö ut skulle barberare nog ändå överleva; folk hade besökt dem för en slät rakning, det goda kaffet och den mysiga atmosfären.

Artiklar i världsklass

Barberare kan också erbjuda riktigt bra artiklar för rakning, hårvård och efterbearbetning. Skulle du vara osäker på vilka produkter som passar just dig bäst, så kan du alltid fråga personalen. Barberare har ofta en bred kunskap om hår, skägg och after shave-produkter och kan plocka fram produkter som passar just dig. Du kan alltså besöka en barberare enbart för inhandling av produkter. Du behöver inte heller äga världens största skägg, du kan komma förbi med en moppemusch som du vill ta bort på bästa möjliga sätt, med största möjliga omsorg. Eller om du enbart vill klippa dig, går det också bra - Alla är välkomna in i värmen.

4 Apr 2020