Ha det bäst!

Hälsa och sund livsstil för alla

En tandläkarmottagning för alla dina problem

Det finns många problem som kan uppstå med tänderna och munhälsan i sin helhet. Karies, plack, tandlossning och dålig andedräkt, för att nämna några. Men hjälp finns att få som tur är.

Att gå på regelbundna besök hos tandläkaren har man mycket att tjäna på. Då kan man förebygga att små problem blir till stora problem. Eller för att ge ett tydligt exempel: att små hål, blir till stora hål. Men det är inte bara hål som en tandläkare kan hjälpa till med. Andra saker de kan är bland annat bettskenor, skalfasader, tandlossning, implantat, kronor och broar. Fast ibland kanske tandläkaren vill hänvisa en vidare till en tandhygienist istället. Vissa saker är nämligen de bättre experter på.

Tandhygienisten rycker in

Tandhygienister kan till exempel hjälpa till med att ta bort plack. Men de kan också hjälpa till med halitosis. Halitosis är det finare ordet, på tandläkarspråk, för dålig andedräkt. Alla har dålig andedräkt då och då. Detta beror ofta på någonting som man ätit och brukar snabbt gå bort eller vara lätt att göra någonting åt. För de flesta är det inte ett ihållande problem. Men för några är det just det – ett problem. Även för detta kan man få hjälp på tandläkarkliniken, eller närmare bestämt då hos tandhygienisten. Han eller hon kan ge tips och råd om vad man kan göra samt tänka på.

Oavsett vad du och din mun behöver hjälp med: tveka inte att ta den hjälpen. Tandläkarmottagningen finns där för dig och dina problem. Läs mer om tandläkare på denna sajt: tandläkaresolna.nu/

12 May 2021