Ha det bäst!

Hälsa och sund livsstil för alla

Föryngra ditt ansikte utan att ta till kniven

Hur många har inte tänkt tanken på att strama upp och ta bort rynkor. Önskat en vacker käklinje. Men programmen och artiklar om misslyckade operationer och ärr som aldrig går bort skrämmer.

Så visst kan det vara ett klokt beslut att tänka över sina valmöjligheter. Idag är det faktiskt så att vi inte behöver gå igenom operationer som kräver lång eftervård, där man håller sig borta från folk under läkningstiden för att man inte vill visa sig. Idag finns mycket enklare ingrepp där man får fina resultat och inte behöver vänta på att ärren läker.

Vilka valmöjligheter finns det idag?

Vad sägs om face yoga? Det är en populär träning där du kan föryngra genom att träna de olika muskelgrupperna i ansiktet. Fördel: inga ingrepp. Nackdel: det kan ta ett tag. Om sanningen ska fram så finns det andra sätt för dig som vill ha snabba resultat.

Botox är en behandling som har funnits på marknaden i många år. Med injektionerna kan du minska arg-rynkan mellan ögonbrynen, släta ut pannan och få bort kråksparkarna runt ögonen. Har man ett ansikte som är asymmetriskt så kan även det behandlas med botox. En positiv sidoeffekt av behandlingen kan vara att du upplever ett ögonbrynslyft då musklerna slappnar av. Efter behandlingen får du ett mer ungdomligt och utvilat utseende. En något ovanligare effekt man kan få med botox är att slippa tandgnissel och att personer med migrän kan få färre migränanfall. Har du rynkor som uppstått pga att elasticiteten i huden blivit sämre? Ja då kan fillers eller fettransplantation vara ett bättre alternativ.

Vad är skillnaden på fillers och botox?

Botox är effektivt vid behandling av rynkor som så att säga uppkommer av det vardagliga livet. När vi skrattar, rynkar pannan, kisar, röker mm. Injektionen gör så att musklerna slappnar av och på så sätt slätas rynkorna ut. Botox kan även användas i andra syften såsom behandling vid tandgnissling, svettningar och migrän.

Fillers är även det en injektion men riktar sig till en annan typ av behandling. Istället för att vara muskelavslappnande så fyller man ut huden. Injektionen innehåller hyaluronsyra som är ett ämne som finns naturligt i kroppen. Vanliga ställen att injicera är i läppar och vid käkben. Man kan även fylla ut vissa delar om man har ett ansikte som är asymmetriskt för att på så sätt få en jämnare form i ansiktet.

16 Mar 2020