Ha det bäst!

Hälsa och sund livsstil för alla

Hitta den bästa frisören i Sollentuna

Många ser sin frisyr som ett sätt att uttrycka sin identitet och längtar efter varje besök till frisören. Här får du tips på vad du kan tänka på om du letar efter en frisör i Sollentuna.

Flera av oss har nog någon gång gått in i frisörsalongen, kommit ut en knapp timme senare och känt att det här blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Kanske blev håret för kort, eller så blev färgen en helt annan än den du önskade. I stort sett vem som helst kan arbeta som frisör oavsett om denne har utbildning. Med tanke på de kemiska produkter som används i yrket är det viktigt med kunskap. Okunskap kan i värsta fall leda till allergi, irritation eller brännskador hos både kunden och frisören själv. Om du letar efter en frisör i Sollentuna ska du därför leta efter en med så kallat gesällbrev, vilket är ett yrkesbevis att lita på.

Frisörens arbetsdag

För en frisör i Sollentuna är ingen arbetsdag den andra lik. Med sin kreativitet hjälper hen dig att uppnå det resultat du vill med ditt hår. Hos frisören kan du få håret klippt, vårdat och behandlat. Med tanke på de kemiska behandlingar som frisören gör måste hen ha stor kunskap inom detta område. Det kan gälla till exempel blekning, färgning, slingning och permanent. Som om det inte vore nog kan du vända dig till frisören för att få fint hår inför bröllopet eller festen. För att bli frisör krävs det förutom stor kunskap även en god social kompetens. Man brukar skämtsamt säga att frisören är lite som en terapeut, och det ligger någonting i det.

Rätt frisyr för rätt ansiktsform

Ett tips när du ska välja frisyr är att gå efter din ansiktsform. Har du en oval ansiktsform kan du skatta dig lycklig, de flesta frisyrer passar dig. För en rundare ansiktsform rekommenderas frisyrer med volym upptill som ger illusionen av ett längre ansikte. Ett avlångt ansikte balanseras tvärtemot av volym på sidorna, till exempel en page. Har du en rektangulär ansiktsform kan du köra på lockar som får ansiktet att se rundare och kortare ut. Fyrkantiga drag kan i sin tur mjukas upp med hjälp av exempelvis en snedlugg. Självklart är dessa bara några ansiktsformer och riktlinjer, det viktiga är trots allt att du själv trivs med din nya kalufs. I Sollentuna finns bra frisörer som kan rekommendera vad som passar just dig. Vi rekommenderar att kolla in denna frisörsalongen: https://www.frisörsollentuna.nu

6 Mar 2020