Ha det bäst!

Hälsa och sund livsstil för alla

Kan man göra fillers permanenta?

Önskedrömmen är väl att fillers skulle kunna vara permanenta. Är det det en dröm eller är det fullt möjligt? Vad säger experterna? Läs informationen här om vad det finns för möjligheter.

För dig som använder fillers har frågan säkert kommit upp någon gång. Är det möjligt att göra detta permanent? Frågan är kanske även om du verkligen skulle önska att det var permanent? Vad händer i din kropp och hur blir det när man åldras? Det finns många frågor att ställa sig och det enkla svaret lär utebli. Idag finns det en hel del produkter som gör att en filler sitter i upp till ett år istället för bara några månader. Att tro att något ska sitta i för evigt är enligt en del experter lite naivt. Vår kropp förändras och ingenting är helt permanent.

Vad är hyaluronsyra?

En filler innehåller ett ämne som heter hyaluronsyra och betraktas som ett kroppseget material. Det är ingen syra, som man skulle kunna tro, utan ett fuktbindande ämne. När kroppen kan binda fukt uppstår inte längre några rynkor utan huden blir slät. När man utsätter kroppen och huden för exponering av solljus eller UVB- strålning bryts hyaluronsyran ner. Hyaluronsyran är en mycket viktig komponent i vår broskvävnad eftersom syran har en stötdämpande funktion. I substansen mellan cellerna fungerar den tillsammans med annat och hjälper till vid sårläkning och inflammationer. Det är viktigt att hyaluronsyran finns med i våra kroppar. I takt med åldern minskar dock kroppens egen produktion, och som ett brev på posten kommer rynkor farande och behovet av fillers ökar. Men det finns även medicinska anledningar till att använda sig av fillers.

Finns det några varningsklockor som ringer när det gäller att spruta in fillers?

Allt vi tillför kroppen kan givetvis skada den om det överdrivs. Det gäller att vara noggrann när man väljer klinik och anlita människor med rätt kompetens och utbildning. Du väljer själv vilken sorts filler du vill ha, och på kliniken förklarar de vilka de olika skillnaderna är. En filler som sitter i väldigt länge kan kroppen ha lite svårare att bryta ner. De produkter som finns på marknaden idag är väl utprovade och är mycket säkra att använda. Du kan idag få en behandling för en rimlig kostnad, och det blir allt vanligare att både unga och äldre använder fillers. Fillers har en otrolig förmåga att kunna forma både kropp och ansikte. Bättre än så kan det knappast bli.

19 Apr 2020