Ha det bäst!

Hälsa och sund livsstil för alla

Känn dig trygg med vaccinering

Vaccinering arbetas det på ständigt. Flera forskare arbetar dagligen med att förbättra och utveckla vacciner. Just nu arbetas det väldigt hårt med att få fram ett vaccin till covid-19.

Vaccin räddar liv, det räddar liv varenda dag. I länder som inte har samma tur som oss i Sverige klarar sig inte lika många från vanliga sjukdomar. Barn i Sverige vaccineras redan från att de föds för att få fullgott skydd. Detta gör även att fler bebisar och barn klarar sig. Man kan känna sig trygg med de vaccin som är ute på marknaden då dessa är väl beprövade. Det finns flera hemska sjukdomar som vi i modern tid knappt märker av. Detta då vi har varit så bra på att följa vaccineringen. Det innebär dock inte att man bör sluta följa den. Vi har fortfarande turister som kommer hit och kan ha med sig smittan.

Vaccinera dig i tid

Vaccineringen ska skötas i tid. Som barn får man hem påminnelse för att följa vaccineringsprogrammet. Som vuxen är det upp till var och en att hålla koll på vaccineringarna. Gå till de som är specialister på vaccinering. Du kan även få hjälp och råd om du känner dig osäker på vad det är du ska vaccinera dig mot. Ska man åka utomlands kan något annat skydd behövas. Det finns många sjukdomar i andra länder som vi inte har i Sverige. För att låta semester vara en semester du kan njuta av bör du därför vaccinera dig mot dessa sjukdomar innan avfärd.

23 Dec 2020