Ha det bäst!

Hälsa och sund livsstil för alla

Korrigering av kroppsfettet

Ibland kan man ha ett område på kroppen som liksom lever sitt eget lilla liv. Det spelar ingen roll hur mycket man tränar eller går ner för den lilla delen av kroppen förblir likadan i alla fall.

Det kan vara en del av magen. Insidan av armarna. Nedre delen av ryggen. Lårens insida. Eller i stort sett var som helst på kroppen. Den där lilla ytan som är som en månfarare. Ensam står den envist kvar vad som än händer runt omkring. Och till skillnad mot allt som sägs om träning som tar bort fett på delar av kroppen så kan man göra vad som helst. Kvar är den lilla fettdepån ändå!

Men det finns ett sätt som man kan ta bort det där envist kvarhängande fettet på. Och det handlar om att helt enkelt ta bort de extra fettcellerna. För fettceller är inte något som försvinner eller återskapas. Har man lagt till fettceller, eller tagit bort dem, så är de där för evigt. Ett faktum som gör att man vid exempelvis fettsugning kan ta bort fettceller från en plats och tillföra dem på en annan.

Permanent borttagning av celler

Om man vill ta bort fettceller på ett specifikt parti så kan man göra det på tre olika sätt. Man kan operera bort det, fettsuga eller frysa ner fettcellerna från utsidan. Och av de tre så är det coolsculpting i Göteborg som är det enklaste ingreppet. För det är ett sätt där man tar död på fettcellerna genom att frysa ner dem från utsidan. Man går alltså inte in genom huden på något sätt. Vilket gör att man i stort sett kan gå raka vägen från behandlingen och fortsätta leva som vanligt. Till skillnad mot smärtor och konvalescens vid operativa ingrepp.

Inte ett sätt att gå ner i vikt

Hade man gått ner i vikt genom att frysa så är det säkert många som hade installerat frysskåp på sina gym. Men tyvärr fungerar det inte så. Kroppen behöver fettceller för att överleva och övriga celler tål inte kraftiga minusgrader. Så att utsätta sig för kyla för att få en viktnedgång är antingen meningslöst eller förenat med livsfara. Däremot kan man behandla mindre partier utan att resten av kroppen påverkas. Och det ska vara ett parti där det samlats mer fettceller än vad som är normalt antal gällande kroppens konstitution i övrigt. För fettcellerna behövs för överlevnadens skull.

30 Oct 2020