Ha det bäst!

Hälsa och sund livsstil för alla

När du ska bjuda på fest

Bor du i Stockholm och ska fixa festmat? Kanske du saknar ideer om vad du ska bjuda på? Som tur är finns det andra som är bättre på bjudmat när man själv saknar goda idéer. Varför inte skaffa hem tacomat som alla ungdomar, vuxna och barn gillar? Vem gillar inte smakrik mat med goda såser, härliga smaker, gott kött och grönsaker?

När det kommer till tacomat, finns det många bra vegetarianska alternativ. Taco går ju ut på att bjuda på fina grönsaker och det är inte alltid som man måste ha kött med för att det ska bli gott och näringsrikt. Man kan bjuda på goda bönröror som ger protein och mättar, man kan göra en variant på Oumph eller Quorn som smakar precis osm köttfärs eller kyckling.

Smakrik mat från Mexico

Vi gillar ju maten som kommer från utlandet. Även om Mexico inte är så populär granne i USA, gillar alla deras mat. I Mexico äter man middag med många smaker, grönsaker och allting insvept i härliga tacos eller burritos. Det som händer med maten när den väl kommer till Sverige är att den genomgår en transformation och fusion med det svenska köket. De starka kryddorna modereras, man lägger till sina favorit ingredienser, såsom till exempel pommes frits på sötpotatis. Såserna är inte lika starka och man kanske utesluter koriander i guacamolan.

Hur vill du ordna din fest?

Hur ska du ordna med din fest; ska gästerna komma hem till dig eller ska du hyra någon lokal? Är alla gästerna hemma hos dig, kan du enkelt beställa hem catering från Vasastan. Då beställer du tacomiddag för så mågna personer som kommer till festen. Ska du hålla festen någon annanstans, kan du beställa dit en foddtruck som tar beställningar på plats av var och en och alla får beställa den slags mat som de själva önskar. Det är bra på så sätt att det kan bli en större variation på maten och var och en får just den mat som de önskar.

Tacomiddag utmärkt festmat

Det som är så bra med tacomiddag är att alla, i alla åldrar alltid hittar något som de gillar. Särskilt lätt är det om man har en hel tacobuffé med olika slags tacos, olika slags burritos, olika slags grönsaker, och såser, olika slags kött och vegetariska alternativ. Då blri det så mycket lättare för var och en att göra sin egen rätt med just sina egna favoriter.

27 Dec 2019