Ha det bäst!

Hälsa och sund livsstil för alla

Trygg och bra insättning av tandimplantat i Stockholm

Har man en glugg efter en eller flera tänder som lossnat kan man fixa det med implantat. Funderar man på att sätta tandimplantat i Stockholm finns det erfarna tandläkare som kan hjälpa till.

Det är lätt att tänka att tandimplantat bara är något för folk med skröpliga tänder, framför allt äldre. Dock är det så att vem som helst kan råka ut för en olycka eller drabbas av infektioner och tandlossning. Ett alternativ för att få fungerande tänder kan vara att välja tandimplantat. Alternativet till tandimplantat är löständer eller en bro i munnen. Riskerna med löständer och broar är dock att de kan trilla ur munnen.

Om man använder sig av tandimplantat så blir tänderna fastskruvade i käken och sitter lika bra som en riktig tand. Är man rökare eller snusare som tänker sätta i ett tandimplantat i Stockholm bör man fundera på att sluta. För att ett tandimplantat ska fungera långsiktigt är det viktigt att patienten varken röker eller snusar i fortsättningen.

Ta hand om tandimplantaten

Det är viktigt att tänka på att tandimplantatet behöver skötas precis som riktiga tänder. Missköter man tandimplantaten är risken stor för att de råkar ut för något som heter periimplantit. Därför bör man borsta tänderna 2 gånger och dagen och använda tandtråd precis som med vanliga tänder. Det är också viktigt att man fortsätter med rutinbesöken hos tandvården även när tandimplantaten är insatta. Detta för att ha koll på att implantaten sitter bra, men även så det inte uppstår sjukdomar i eller kring implantaten.

26 Oct 2021