Ha det bäst!

Hälsa och sund livsstil för alla

Vill du ha en slätare hud?

Har du några djupa rynkor som du vill släta ut? Eller vill du ha de där fylliga läpparna? Med hjälp av Botox får du ett bra resultat på en gång. Det går snabbt, smidigt och i princip smärtfritt.

Idag används botox och fillers ganska flitigt. Allt från unga till gamla väljer att göra det. Varför gå och vara missnöjd när man kan få det som man vill? Botox har ett stort användningsområde och det behöver inte bara vara i skönhetssyfte. Det kan även användas för att få bättre hälsa, t.ex. använder vissa det mot sin migrän. Andra vanliga användningsområden är mot tandgnissling eller extrema svettningar.

Hur fungerar botox?

Botox är ett nervgift som heter botulinumtoxin. Medlet sprutas in under huden och gör att musklerna slappnar av och huden blir slät och fin. Botox håller olika länge. Man brukar säga allt mellan 3-12 månader. Många väljer därför att fylla på var fjärde månad. Andra väljer att kombinera botox med fillers. Och är det något ställe du behöver fillers på så är det lika bra att kombinera det med botoxen. Botox används aktivt för att avlägsna rynkor på olika ställen i ansiktet. Man kan även använda det om man vill ge ansiktet ett lyft, t.ex. vid ögonbrynen, mot neddragna mungipor, mm.

Hur gör man när man får botox?

När man ska spruta in botox under huden använder man sig av en väldigt tunn nål. Detta brukar inte göra jätteont, utan det brukar bara kännas som ett litet stick. I vissa fall gör det ont och då finns det bedövningssalva att få, men det måste man fråga om innan. Där finns bara några få biverkningar, och dessa är inte allvarliga. Du kan få rodnad eller en liten svullnad. I vissa fall kan det även se ut som små blåmärken runt omkring. Oftast försvinner dessa efter bara några timmar. I värsta fall syns blåmärkena någon dag, men det är ovanligt och helt ofarligt.

Funderar du på botox bör du kontakta en klinik och rådfråga så det är just botox du ska ha. Rådfråga dem om vad de tror passar dig bäst. De flesta kliniker bjuder på en kostnadsfri konsultation. Olika kliniker har olika priser. Kolla därför runt och jämför. Att kolla deras tidigare resultat kan vara en trygghet för dig så du vet att de gör ett bra jobb. Det är väldigt viktigt att du väljer någon som är utbildad och kan ge ett bra resultat.

28 Sep 2020